Jak w każdą niedzielę po obiedzie trzeba było przygotować coś słodkiego do kawy. Efekt to mleczno-karmelowe co nieco...
A przepis powstał, bo zostało mi sporo budyniowej masy :)
MASA BUDYNIOWA
- 1 opak. budyniu karmelowego
- 1,5 szklanki mleka
- 3/4 margaryny
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- 2 łyżki mleka
- 1 łyżka masła
W rondelku podgrzewamy 1 szklankę mleka. W pozostałej części rozprowadzamy proszek.
Gdy mleko się zagotuje dodajemy budyń i energicznie mieszamy. Studzimy.
Miękką margarynę miksujemy. Dodajemy przestudzony budyń.
Chłodzimy w lodówce.
POLEWA MLECZNA:
Masło rozpuszczamy z mlekiem w rondelku. Dodajemy połamaną czekoladę i podgrzewamy chwile mieszając.
HERBATNIKI:
Na co drugi herbatnik nakładamy przygotowaną masę. Składamy i polewamy rozpuszczoną czekoladą. Chłodzimy przed podaniem w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz