niedziela, 22 marca 2009

Ananasowa sałatka

W związku z "Hawajskim Weekendem" musiałam zmobilizować siły i coś upichcić. Efektem tego jest smaczna i zarazem szybka sałatka, która posmakuje każdemu. Propozycje podania przeróżne - pasuje zarówno do obiadu, jak i samodzielne danie. :)






















Składniki:
  • 1 mała kapusta pekińska
  • 30 dag filetu z kurczaka
  • pół puszki ananasa
  • 2 ogórki konserwowe
  • 1 papryka czerwona
  • majonez, ketchup
  • sól, pieprz do smaku
Filet kroimy w drobną kostkę, przyprawiamy przyprawą do Gyrosa lub papryką chilli wymieszaną z solą oraz pieprzem. Wkładamy do lodówki na 2-3 godzinki. Po tym czasie podsmażamy.

Ananasy odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Ogórki i paprykę również kroimy w kosteczkę. Pekinkę szatkujemy.

Mieszamy wszystkie składniki. Dodajemy majonez oraz ketchup do smaku. Przyprawiamy pieprzem oraz solą (jeśli czujecie taką potrzebę ;)).


W związku z tym, iż sałatka błyskawicznie zniknęła ze stołu, zdjęcia chwilowo brak :(

2 komentarze:

  1. chrupiąca i smakowita na pewno :)
    Dziękuję Ci za wzięcie udziału we wspólnej zabawie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. czekam na kolejne propozycje :)

    OdpowiedzUsuń