poniedziałek, 8 czerwca 2009

Boczek grillowany






Dawno mnie tu nie było, dlatego dziś trzeba nadrobić nieco zaległości. Pierwszą propozycją po powrocie jest zapiekany boczek na grilla w ramach akcji "Wielkie grillowanie" :)





Składniki:

  • boczek surowy chudy
  • 1 łyżeczka ketchupu ostrego
  • 2 łyżeczki musztardy
  • 1 łyżeczka oliwy
  • rozmaryn
  • pieprz, sól
  • papryka ostra
Wykonanie:

Boczek starannie myjemy, osuszamy i kroimy w plastry.
Wszystkie składniki marynaty dokładnie mieszamy w miseczce i zanurzamy w niej boczek. Chłodzimy w lodówce (najlepiej całą noc).

Plastry boczku pieczemy na grillu ok. 15 minut.



1 komentarz:

  1. Fajnie, że pojawił się kolejny przepis grillowy, bardzo się cieszę :).

    OdpowiedzUsuń